Första gången han fick stryk av en främling.

Jag vet vad det innebär att sova på knäckebröd under ett te-blött täcke. Det hade kunnat vara fina kvällar att tänka tillbaka på. Dom var fyllda av en vacker smärta. Men smärtan hänger fortfarande kvar. Kanske kommer det en tid då dom blir så vackra som dom förtjänar? Då även den här kvällen blir vacker.
Det är lidandet som föder en person.
Men hur skulle det kunna komma något vackert ur det här?
Jag saknar kvällarna med Jane Eyre. Mina böcker vilar 52 mil bort, utom räckhåll för mig. Och jag undviker varje bokaffär. Långa dagar med Virginia Wolff. Tolstoy! Tatiana & Alexander! James Baker... Ååh!
Jag saknar böcker där ryssar överlever skott genom huvudet och där huvudpersonen jagas av maffian, nazister, filmstjärnor och fundamentalister! Och mina skivor. Alla teer som lämnades kvar.
Var det värt det?

Wishing I had a photograph of you


Förlåt mitt hjärta.

- Dö inte.
- Jag lovar.
- Vad bra.

I will never call you mine

Att leva i en dröm kan vara ganska vackert. Så länge man slipper vakna.

Hade ni roligt?

Det kanske inte är så modernt längre att fråga om helgen. A la mode. Det lärde Little Miss Sunshine mig. Jag som läst franska i 6 år. Jag börjar förstå min pappas frustration över att vi aldrig kommunicerade. För nu möts jag av samma värld.

Jag fick inte ens en ursäkt. "Förlåt för att jag glömde bort dig." Nä, det är nog inte heller så modernt. Det där med ursäkter. Och det är klart att det är skillnad på kärlek och kärlek. Det borde jag veta, som stått vid din sida genom tre virvlande kärleksstormar. There's nothing I want more, than to die here on your floor. Jag vet inte om du hade märkt mig ens då. Kanske är jag svartsjuk? Därför att du får vara lycklig? Därför att du tittar på lägenheter med honom, men meddelade mig att jag inte var välkommen att bo hos dig längre. Två veckor innan vi skulle flytta. Eller är jag bara långsint? Därför att du lämnar mig som en skalbagge på rygg. Vänta tills det börjar regna. Kommer du ångra dig då?

Jag tror inte du vet vad du gör.


Idag är en pyjamasdag.

Domen i dina ögon.

"Alltså varför ballar du ur av såna här grejer? ibland känns det som jag inte har en aning om vem du är egentligen"

Aj. Nej, du har nog ingen aning om vem jag är. Trots de tre rosor jag fick. En för Jag. En för Älskar. En för Dig. Jag låtsas vara gammal och vis, och mumlar bittert för mig själv att livet aldrig blir som man tänkt. För en vecka sen skickade jag kärleksbrev, medan Alexanders ord om att kärlek är att bli älskad - tillbaka ringde i öronen. Nu tror jag din kärlek bara var något du sa för att jag grät den kvällen.

Eller överreagerar jag - igen?

161110

Du har något
i din blick
som jag vill kyssa bort
Höra ditt leende
som det brukade låta
Dina andetag
när vi sprang barfota i snön
Bredvid anstalten
som liknade vilket hem som helst
lovade jag stjärnorna att aldrig låta ditt leende
få en annan ton
Nu står jag handfallen
när jag ser dina ljudlösa skrik
som blodet genom sprickor i din hud
Jag älskar dig
Jag älskar dig
Jag älskar dig
som Romeo älskar Julia.
Som Julia älskar Romeo.

RSS 2.0